31 Mayıs 2021, 19:13 tarihinde eklendi

Siyonizm ve Kurucuları

Siyonizm ve Kurucuları

Sizlerle bu yazımızda düşmanını tanırsan dostuna daha yakın olursun diyerek aslen her zaman diller de dolaşan Siyonizm fikrini ve de bunu destekleyen kişileri paylaşmak istedik.

1. Siyonizm Nedir?

Siyonizm’, Yahudi milletinin, tarihteki Yahudi devletinin sınırları içinde, kendi kaderini tayin etme hakkını bir devlet kurarak gerçekleştirme ülküsünün ideolojisidir. Eskiden beri aslen bir yurdu olmayan ve her zaman azınlık olarak kalan Yahudiler Kudüs ve çevresinde bulunan Siyon dağlarını kendilerine mesk edinmeyi istemelerinin sonucunda Siyonizm bir akım halini almıştır.

 

2. Siyonizm Öncüsü Kimdir?

Bu ortak bir yurt edinme idealini öne çıkaran ilk kişi Avusturyalı gazeteci Theodor Herlz.  

Bu ideali desteklemesiyle birlikte Dünya Siyonist Örgüt kurularak; örgütün merkezi Viyana oldu.Yahudiler Filistin’e yerleşmek için Osmanlı devletiyle anlaşma yapmak isteseler de bu alçak düşünce Abdülhamid Han tarafından kabul edilmedi.İlk girişiminde başarılı olamayan Herzl 19 Mayıs 1901 tarihinde tekrar saraya gelir ve Sultan Abdulhamid ile görüşür. Bu görüşmesinde de Sultan Abdulhamid tarafından Kudüs reddedilir ve Yahudilere Mezopotamya’ya yerleşmelerini önerir. Herzl’in amaçları arasında Mezopotamya yoktur, bu önerisi kabul görmemiştir. Bunun üzerine İngiltere ile yeniden ilişki kurarak sorunun çözüleceği fikrinden hareketle İngiliz Sömürgeler Bakanı Chamberlein ile görüşür. Bu görüşmeden de istediği sonucu alamayan Herzl kısa bir süre sonra Londra’ya davet edilir. Bu görüşmede “Yahudi yurdu” olarak kendisine Uganda teklif edilir, ancak teşkilat kongrede bunu reddeder. Herzl İstanbul’a “vadedilmiş topraklar” Filistin ve Kudüs için birkez daha gelir ancak talebi Sultan Abdülhamit tarafından yine reddedilir. Filistin topraklarının “vadedilmiş topraklar” olması Herzl’in gözünü buraya çevirmesinin nedenidir.

 

3. 1. Siyonist Dünya Kongresi

1. Siyonist Dünya Konresi‘ni İsviçre’nin Basel şehrinde topladı. Kongrede “Ben bugün burada Yahudi Devleti’ni kurdum, ancak bunu yüksek sesle söylersem bütün dünya güler. Fakat beş sene içinde ya da elli sene sonra bunu herkes böyle bilecektir.” demiştir. Ayrıca kongrede kurulması planlanan Yahudi Devleti’nin sınırlarını da belirtmiştir. 

 

4. Golda Meir Kimdir ?

İsraili devletin de ki ilk kadın başbakandır. Filistinde bir yahudi devletini kurmasını amaçlayan siyonist  bir  örgüte katıldı.

Bir süre Yahudi okullarında öğretmenlik yaptı.1921 yılında Filistine göç etti.Fakat daha sonra ABD’ye giderek İsraile bağış topladı ve bu sayı 50 milyon dolardı. Girdiği siyasi alanda yaptığı bağışlar sayesinde hızla politika alanında yükselip ilk başbakan oldu.

 

5. David Ben-Gurion Kimdir?

David Ben-Gurion  Polonya’da dünyaya geldi. Babası siyonist olan Ben Gurion, okul yıllarında babasının yolunu takip ederek daha okul yıllarında aktifti. Fakat o daha ziyade dinden uzaklaşarak politik siyonizme doğru kaydı.

Bugünkü İsrail gizli servisi Mossad’ın ilk tohumu olan Yahudi Ajansı’nı kurdu. Bu ajans İsrail devletinin kurulmasında önemli faaliyetlerde bulundu. Ve nihayet  Mayıs 1948’de İsrail’in ilk başbakanı olarak İsrail’in kuruluş belgesini dünyaya deklare etti.

 

6. İzak Rabin Kimdir?

1964’de İsrail’in genelkurmay başkanı olmuştur. 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı’nda genelkurmay başkanı olarak görev yapmıştır.

Filistinli bir gazete satıcısının Rabin ile ilgili bir açıklaması şöyle: ”O, savunma bakanlığı yaptığı sıralarda gösterileri yönlendirenlerin kol ve bacaklarının kırılması emrini vermişti Evlerin yıktırılmasının, sürgünlerin ve yerleşim bölgelerinin geliştirilmesinin sebebi yine o’dur.

 

7. Reuven Rivlin Kimdir?

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in koltuğunu devralan Reuven Rivlin ‘Demokrasinin koruyucusu ve katı bir aşırı sağcı’ olarak tanımlanıyor.Rivlin, İsrail’in 2005’te Gazze’den çekilmesine de karşı çıkan bir isim olarak öne çıkıyor. 

 

 

8. Yemin Töreninde Kullandığı İfadeler

Yemin töreninde konuşan Rivlin, İsrail’in Gazze saldırıları hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı, “ Bugün burada düşmanlarımıza çok açık bir mesaj vermek için toplandık: Bizi yenmediniz ve yenemeyeceksiniz. Biz Filistinlilerle savaşmıyoruz ya da İslam’la bir savaş içinde değiliz; biz terörizmle savaşıyoruz” dedi. 

Geleceğin İsrail ve komşuları için barış getirmesini umut ettiğini söyleyen Rivlin, “Topraklarımızdan karanlık terörün yok edildiği bir gün gelecek. O gün, biz burada barış ve birlik içinde yaşadığımızda gün gelecek; O İsrail ve tüm komşuları arasında barış olduğunda gelecek” diyerek düşüncelerini açıkladı. 

 

9. Asıl Soru

Akıllara sizin de şu soruyu getirdiğinizi duyar gibiyiz. Hangi barış? Yıllardır savaşı fiziksel ihtiyaç haline getiren ve 3 öğün kin güden İsrail devleti hangi barış ve beraberlikten bahsediyor dersiniz? Yıllardır süregelen ve daha küçücük bir azınlıkken DEVLET olma hayaline her zaman var olmuş gibi inanan Türkiyenin bile yaklaşık 10 da 1 nüfusuna sahip 8 milyoncuk İsrail bu batıl ve asla gerçekleşmemesi gereken siyonist düşünceye bu denli inanırken biz nerelerde ve hangi uykulardayız?

 Düşünün

Bilin

Ve düşmanınızı tanıyın istedik.

Esselamualeyküm….

BİR CEVAP YAZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *